Prijsvraag Zuivelhoevepakket

Should I stay or should I go?

Vraag aan de verloskundige: ‘Ik ben bijna 39 weken zwanger en ik heb komend weekend een bruiloft aan de andere kant van het land. Kan ik daar heen gaan? Door de voors en tegens met elkaar af te wegen neemt de gezonde zwangere vaak zelf de beslissing of ze thuis blijft of wél gaat. Als het medisch allemaal goed gaat, raden wij een dagje uit niet af.
Over dames die op stap besloten te gaan kan ik wat leuke verhalen vertellen. Zo gebeurde het eens dat één dag nadat ze toch een dansje had gewaagd op die verre bruiloft, onze zwangere ‘in partu’ kwam. (De weeën begonnen). Maar toen was ze wel alweer veilig thuis. Ze beviel 12 uur later van haar zoon.
Een andere cliënte met een baan in het hotelwezen, kon mij vertellen dat ze ooit tijdens een slaapdienst door een gast werd gebeld. Of ze de garagedeur wilde openen, want ze moest naar het Sint Jansdal om te bevallen. De gast was 40 weken zwanger en nog een nachtje weg met haar moeder…manlief kon vanuit Zuid-Limburg door de nacht scheuren naar Harderwijk.
En dan ken ik nog een verloskundige…oh ja dat was ik zelf. Het leek mij leuk om met 37 weken en 6 dagen nog een hotelletje te pakken met manlief. Voorlopig de laatste keer met z’n 2tjes. Een boetiek hotelletje in Roermond moest het worden. En we reden er in stijl naar toe in een gehuurde sportwagen. Onderweg vervloekte ik de kuipstoeltjes, want daar kreeg ik harde buiken van.
Eenmaal gesetteld in het hotel besloten we een hapje te gaan eten in het restaurant. Drankje besteld, menukaart voor ons neus en een golfje vruchtwater op de stoel…hè wat?
Dubbel check op het toilet. Ja hoor, mijn vliezen waren gebroken. Spullen pakken, uitchecken, met beginnende weeën weer in de sportauto. Echt niet dat ik in Roermond ging bevallen. Collega Ellen weg gebeld van een etentje in Utrecht. ‘Kom je ook terug naar huis, want ik ga bevallen’.
Nog geen 7 uur laten beviel ik van een gezonde zoon in mijn eigen woonplaats. En dat is vandaag 7 jaar geleden.
Voor iedereen die na deze verhalen bedenkt dat ze toch maar lekker thuis blijft bankhangen en uitbuiken. En voor ieder ander met lekkere trek: Jullie kunnen een ’zwangerproef’ pakket winnen van de Zuivelhoeve! Daarvoor hoef je alleen maar even het goede antwoord te geven op de volgende vraag:
Wat was het gewicht van de zwaarste baby, geboren in onze praktijk in de 10 jaar dat wij bestaan?
Over 3 dagen zullen wij alle antwoorden bekijken. Het juiste gewicht, of degene die het dichtste bij komt, wint het pakket.