Corona-virus

Corona-virus

Wij volgen wat betreft het Corona virus de adviezen van de overheid, het RIVM en de GGD. Naast het stoppen met handen schudden, blijven wij letten op onze (hand)hygiëne en wij vermijden bijeenkomsten met veel mensen. Daarnaast willen jullie vragen om begrip voor de volgende zaken:

Thuis blijven

Heb je een afspraak bij ons gepland staan op het spreekuur, maar ben je verkouden, moet je niezen of hoesten, heb je last van je keel, een loopneus, verstopte neus, of heb je koorts of verhoging? Kom dan niet naar de praktijk maar bel of mail ons om je afspraak te verzetten! Wanneer je tenminste 24u klachtenvrij bent kunnen wij je alsnog zien.
Wij willen jullie vragen om grieperige kinderen, partner of familieleden niet mee te nemen naar de controle. Het kan lastig zijn om opvang te regelen voor een kind met (een beetje) griep, maar wij hebben zorg te dragen voor andere zwangeren, maar zeker ook voor onszelf.

We snappen heel goed dat deze maatregelen niet ideaal zijn. Echter is het zo dat indien wij als verloskundige verkouden worden of koorts krijgen, wij ons direct moeten laten testen op het Corona virus en 2 weken niet meer mogen werken. We vragen jullie dan ook om jullie begrip en medewerking zodat we op een verantwoorde manier jullie zwangerschap, bevalling en kraamweek kunnen begeleiden.

Risico’s

Vooralsnog vallen gezonde zwangere vrouwen en baby’s niet in een risicogroep. Natuurlijk willen we wel voorkomen dat cliënten besmet raken. Om die reden lassen wij voorlopig onze geplande voorlichtingsavonden af. Mensen die zich hebben opgegeven krijgen hierover nog persoonlijk een email

Mocht je hier verder nog vragen over hebben, wij zijn ten alle tijden te bereiken.