Ons team

Onze praktijk bestaat uit 3 verloskundigen, een vaste waarneemster, een assistente en een echoscopiste.
Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Wat doen we?

Verloskundige

Circe Ouwerkerk – Van Anrooij

 • Zwangerschapsbegeleiding

 • Spiraal plaatsen

 • Kinderwens consult

 • Klieven tongriem

 • EMDR na een traumatische baring of bij angst voor een baring

Geboren in 1983 in Amsterdam en opgegroeid in Lelystad, en altijd al gedroomd om verloskundige te worden.

Gelukkig kon ik goed meekomen op school en na het VWO ben ik in 2001 in Groningen gaan studeren aan de Verloskunde Academie. Dit waren 4 geweldige jaren en ik heb nooit spijt gehad van de keuze voor verloskunde.Na het afronden van mijn opleiding ben ik weer teruggegaan naar Lelystad en ben getrouwd met mijn jeugdliefde Patrick Ouwerkerk. In Lelystad heb ik 4 jaar in een verloskundigen praktijk in loondienst gewerkt met 2 collega’s. Een van deze collega’s is Ellen. Vanaf het eerste moment klikte het tussen ons. We hebben dezelfde ideeën over ons vak en over hoe een verloskundigen praktijk moet functioneren.

Begin 2013 ging nog een wens in vervulling: ik mocht moeder worden. Na 9 heerlijke maanden werd onze zoon Enzo geboren. Wat een ervaring.

In mei 2015 kwam onze dochter Elin ter wereld. Na een pittige zwangerschap werd zij bijna 3 maanden te vroeg geboren. 7 weken werd ze in het ziekenhuis verpleegd voordat ze thuis kwam. Ze is gelukkig kerngezond en ons gezin is compleet. Deze heel verschillende ervaringen zijn echt een verrijking van mijn vak geweest. Het heeft me nog meer inlevingsvermogen gegeven en ik kan moeders en vaders nu meer voorzien van praktische tips. Met name tijdens de kraamweek en de tijd erna. Ik hoop dat jullie dit ook zo ervaren en zal mijn best blijven doen om er samen met Ellen en Merel 100% voor jullie te zijn.

Verloskundige Harderwijk

Merel Buijs

 • Zwangerschapsbegeleiding

 • Echoscopie

 • Spiraal plaatsen

In 1988 geboren in Amstelveen, opgegroeid in Harderwijk.
Als klein meisje wist ik het al, ik wilde iets met baby’s gaan doen later als ik groot was. Al snel is dan ook de wens ontstaan om verloskundige te worden. Na een kleine omweg ben ik na het afronden van mijn opleiding tot verpleegkundige verder gaan studeren, totdat ik in 2012 de opleiding tot verloskundige daadwerkelijk heb afgerond en mijn droom mocht gaan verwezenlijken.

Tijdens mijn studie had ik al een periode met veel plezier stage gelopen bij Ellen en Circe en na het afronden van de opleiding kon ik direct als vaste waarneemster aan slag bij de verloskundigen van ‘De 9 Maanden’. Sinds 2016 ben ik mede-eigenaar van de praktijk.
De afwisseling in het vak maakt het beroep van verloskundige bijzonder. Het is fantastisch om vrouwen en hun partners te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.
Het blijft dan ook heel speciaal om keer op keer bij deze bijzondere en ingrijpende periode in het leven mijn steentje bij te dragen.

Ellen Willemsen-Slegt

 • Zwangerschapsbegeleiding

 • Echoscopie

 • Spiraal plaatsen

Geboren in 1982 in Bergen op Zoom en opgegroeid in ’s Gravenzande. Al heel jong wist ik wat ik wilde worden: verloskundige! In alle vriendinnenboekjes vanaf groep 4 staat het al geschreven. De juffrouw van groep 4 had het zelfs onthouden en vroeg me onlangs of ik mijn droom heb waar gemaakt. Jazeker heb ik dat en het is echt helemaal mijn roeping.

In 2005 ben ik in Rotterdam afgestudeerd als verloskundige, op dat moment woonde ik al samen in Harderwijk met mijn vriend Wessel, die inmiddels mijn man is. Ik kon direct na het afstuderen in Lelystad in loondienst aan de slag en heb daar met veel plezier gewerkt, alleen was het nog niet helemaal mijn droom. Mijn droom was een eigen praktijk in Harderwijk,  waar ik de zwangere en partner de beste zorg zou kunnen geven volgens mijn eigen visie. Die droom is uitgekomen en ik ben zo dankbaar dat Circe en Merel dezelfde visie hebben, waardoor we samen de beste zorg aan jullie kunnen geven.

In 2008 ben ik zelf een trotse moeder geworden van mijn zoon Jurre en in mei 2012 van dochter Hanna. Ik weet hoe het is om zwanger te zijn, te bevallen en moeder te worden. Alle gevoelens, emoties, verantwoordelijkheden en onzekerheden die erbij komen kijken, het is echt niet te omschrijven, je kunt het alleen maar ervaren.

Ik vind het heel bijzonder om deel te mogen uitmaken in één van de mooiste perioden in jullie leven. En samen met Circe en Merel hoop ik, mede door onze begeleiding, dat jullie de zwangerschap en geboorte als heel bijzonder ervaren.

Esther Muis

 • Waarnemend verloskundige

 • Zwangerschapsbegeleiding

 • Spiraal plaatsen

Ik ben Muis, geboren in Rotterdam op 9 november 1973. Vanaf mijn 10e levensjaar wilde ik verloskundige worden, zeker nadat ik de geboorte van mijn zusje mocht meemaken. In mijn eindexamenjaar zakte ik echter voor het vak scheikunde, waardoor ik niet toegelaten werd tot de verloskunde opleiding. In mijn tussenjaar ging ik als au-pair naar Canada en daarna starte ik aan de politieschool in Lochem. Mijn tweede keus.

Met veel plezier heb ik jaren als agent en later als hoofdagent in centrum Rotterdam gewerkt. In 2003 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ik ging aan de slag als zedenrechercheur en verhoorder van kinderen en verstandelijk beperkten. Na enkele jaren merkte ik dat dit werk me -als moeder- zwaarder viel en besloot ik alsnog om mijn droom (verloskundige worden) te gaan verwezenlijken.

Na het succesvol doorlopen van het staatsexamen Scheikunde starte ik in augustus 2011 aan de Verloskunde Academie Rotterdam. In juli 2015 ontving ik mijn diploma en ging direct aan het werk als waarnemend verloskundige in Spijkenisse en Hoogvliet. Vanaf juli 2019 woon ik samen met mijn zoon Jesse en dochter Svetlana in Ermelo. Ik ben nu aan de slag bij verloskundigenpraktijken in de regio met werk wat tevens mijn passie is: het begeleiden van mensen die een kind verwachten.

Buiten mijn passie heb ik een aantal hobby’s: kokkerellen, lezen, lekker buiten sporten, genieten van vakanties en sinds eind september 2019 onze Vizsla Zeb.

Ariane de Jong

 • Telefoniste Verloskundigenpraktijk

 • Voorraad beheer

 • Administratief medewerkster

In 1976 ben ik geboren te Harderwijk, na een aantal jaren daar gewoond te hebben ben ik verhuisd naar Ermelo. Daar woon ik nog steeds, inmiddels met 2 kinderen en een hond en heb het erg naar mijn zin in dit mooie groene dorp.
In 1998 studeerde ik af aan de Hogeschool Utrecht als creatief therapeut beeldend vormen, maar na wat omzwervingen ben ik niet als therapeut aan de slag gegaan, maar terecht gekomen in diverse commerciële functies, met name in de werving en selectie voor gezondheidszorgpersoneel. Tijdens die periode heb ik veel kennis opgedaan van de zorgsector en daar ligt mijn interesse nog steeds. Ik zit dus helemaal op mijn plek in de verloskundigezorg.
 
In 2007 en 2011 zijn mijn 2 zoons geboren en door hun komst ben ik tijdelijk gestopt met werken. Kleine kinderen worden groot en dat gaf mij de mogelijkheid om weer aan het werk te gaan. Ik volg een opleiding tot doktersassistente en sinds juji 2020 ben ik in dienst gekomen bij De 9 maanden als assistente. Als je naar de praktijk belt, om je aan te melden of om een afspraak te maken of te wijzigen, is de kans dus groot dat je mij te spreken krijgt.
 
Circe, Ellen en Merel zijn gedreven en enthousiaste verloskundigen met een groot hart voor hun werk. Ik probeer ze zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun werkzaamheden en ze te ontzorgen, zodat zij alle 3 kunnen doen waar ze zo goed in zijn…fantastische zorg leveren aan zwangeren en hun gezinnen.
 
Ik ervaar het als een super leuke en fijne werkomgeving.

Rony Nichting

 • Echoscopiste 20 weken echo’s

 • Echoscopiste pretecho’s

 • Echoscopiste overige echo’s

Ik ben geboren in den Haag, 1957. Van mijn 7e tot mijn 15e heb ik met mijn ouders en 2 broers in Zuid Afrika gewoond, wat trouwens ook betekent dat ik vloeiend Engels spreek en ook Zuid Afrikaans! In Zuid Afrika is mijn nakomer zusje geboren. Vanaf mijn 15e heb ik mijn schooltijd in Amersfoort gedaan. Na het VWO ben ik operatie assistent geworden. Dat vak heb ik 15 jaar uitgeoefend en toen mijn dochter werd geboren ben ik tijdelijk gestopt met werken. Net toen ik weer ging kijken naar werk vroeg mijn zusje mij om praktijkassistente te worden in haar verloskundigenpraktijk. Dat waren leuke jaren, ik heb dit ook 15 jaar gedaan. En toen kreeg ik de kans om de opleiding echoscopie te gaan doen. Ik ben mijn echoloopbaan begonnen bij mijn zus in de praktijk, waar inmiddels ook mijn dochter verloskundige was. Tja, je begrijpt inmiddels misschien wel wat de gespreksonderwerpen bij ons op familiefeesten zijn..

Ik ben nu 12 jaar echoscopist en doe dit werk met hart en ziel. Het is enorm boeiend en iedere dag is weer anders. Heerlijk om met zoveel mensen te werken die aan het begin van ouderschap staan, of een jong gezin hebben! Ik ga nu in deze praktijk voornamelijk de 20 weken echo’s doen, maar ik ben voor alle zwangerschapsecho’s in te zetten. Vanaf september ook de 13 weken SEO, waarvoor alle echoscopisten in Nederland worden bijgeschoold. Weer een leuke nieuwe uitdaging! 

Inmiddels ben ik ook de supertrotse oma van Sarah (2015) en Janne (2018). Met hen bouw ik tenten in de woonkamer, bak koekjes en pannekoeken en lig over de grond met lego. Ja, ik ben van alle markten thuis!