Jaaroverzicht  De 9 Maanden

Geboortes 2019 Harderwijk

Het nieuwe jaar is begonnen. Tijd voor een jaaroverzicht van de verloskundigen van De 9 Maanden 2019. Ook wij zijn natuurlijk even in de boeken van 2019 gedoken. Het is altijd leuk om te bekijken wat onze verloskundige statistieken zijn van het afgelopen jaar in Harderwijk.

  • Zo werden er 130 jongens en 122 meisjes geboren
  • De meest voorkomende zwangerschapsduur bij geboorte was 39+4 dagen
  • Er werden 6 baby’s op hun uitgerekende datum geboren
  • In totaal begeleidden we 245 zwangerschappen.
  • 35% van de kindjes werd door ons ‘aangepakt’ thuis of in het Geboortezorghuis.

Wij zijn trots op het vertrouwen dat onze zwangeren in zichzelf en in De 9 Maanden hadden en dat heeft tot veel mooie, natuurlijke geboortes geleid.
Wat betreft populaire namen. We hadden niet 1 naam die eruit bovenuit stak. Meest gegeven jongensnamen waren:

David en Nick

Bij de meisjes waren veel namen populair, namelijk:

Lisa, Luna, Norah, Zoë

We hadden afgelopen jaar hulp van zorgzame waarneemsters Sanne en Rebecca. Van hen beiden nemen we afscheid ivm nieuwe uitdagingen die op hun pad kwamen.

Gelukkig 2020!

En dan is het alweer 2020. We hebben weer mooie plannen in het verschiet. Het jaar zal in het teken staan van ons 10 jarig bestaan. We zijn trots op wat bereikt hebben met de moeders en vaders in Harderwijk en dat mag gevierd worden. Meer hierover volgt binnenkort.

We gaan ons ook verder bezighouden met gezonde voeding voor zwangeren en moeders. Dit doen we samen met voedingsdeskundige @metesmee. We lanceren samen een ebook over gezonde voeding. Ook hierover binnenkort meer.

Onze nieuwe waarneemster Esther Muis gaat ons dit jaar bijstaan tijdens vakanties ed. Ze heeft veel ervaring en wij hebben alle vertrouwen in haar. Natuurlijk zal ze even tijd nodig hebben om ingewerkt te zijn. Mochten er onduidelijkheden zijn, bespreek het met Esther of met ons.

Onze bereikbaarheid zal veranderen. In plaats van de 06-nummers gaan we één 0341 nummer gebruiken. Natuurlijk gaan we zorgen dat dit gestroomlijnd verloopt. Iedereen moet ons kunnen blijven bereiken tijdens de fase van overstappen.
Zo gaan we gemotiveerd 2020 in. We hebben er weer ontzettend veel zin in om nieuwe cliënten te ontmoeten en hopelijk ook weer veel oude bekenden tegen te komen.

Liefs Ellen Merel en Circe