Dag zomer, hallo herfst!

We zitten alweer een week in september 2019. De zomer is bijna voorbij. De vakanties zijn voorbij. Ellen, Circe en Merel zijn alle 3 weer terug op hun honk bij Verloskundigenpraktijk De 9 Maanden in Harderwijk/Hierden.
We hebben om en om genoten van onze zomervakanties en van de mooie geboortes die plaatsvonden in Harderwijk. De baby’s kwamen ook gewoon tijdens hittegolven en tropische buien. Die lieten niet op zich wachten. De statistieken

www.patrickouwerkerk.nl

-Er werden vanaf juni, 34 jongens en 31 meisjes geboren

-Helaas hadden we veel poepers in het vruchtwater en langdurig gebroken vliezen, dus 38 ziekenhuis geboortes

-De rest beviel thuis of in het geboortehuis

-Het hoogste geboortegewicht was 4929 gram en het laagste 2080 gram

-De namen Lisa, Nick en Yara werden allebei 2x gegeven

-Alle baby’s waren gezond

Rebecca Jansen

 

Deze mooie zomer hebben wij hulp gehad van verloskundige Rebecca Jansen. Zij hielp ons met de spreekuren en dit dit blijft ze voorlopig ook doen. Daar zijn wij heel blij mee. Ook Sanne Wijnsma, die al een tijd bij ons werkte als stagiaire en daarna als waarneemster, heeft menig dienstje voor ons gedraaid. Ook met haar inzet en liefdevolle begeleiding zijn we heel blij. Helaas moeten we afscheid van haar nemen, omdat ze elders werk heeft gevonden.

Anne Marie Post

Nog een nieuw gezicht deze zomer was Anne Marie Post. Zij is verloskundige, maar loopt bij ons stage. Ze deed haar opleiding in België (net als Sanne en Merel) en leert nu bij ons werken volgens het Nederlandse verloskundigen systeem. De komende weken zal ze ons nog vergezellen tijdens diensten en spreekuren. Ze zal daarna ook steeds vaker zelfstandig aan het werk gaan, met 1 van ons als achterwacht.

 

Wat gaat de herfst brengen? Hopelijk weer heel veel gezonde baby’s die wat vaker thuis of in het geboortehuis geboren gaan worden. We gaan bezig met wat kleine vernieuwingen aan de website. Daarvoor hadden we een hele relaxte fotoshoot op het Harderwijker Strand.
Een bijscholing acute verloskunde om onze vaardigheden bij te houden. En bedenken van nieuwe plannen voor volgend jaar.