Door Zwangerenportaal inzage in eigen verloskundig dossier

Per juli is De 9 Maanden aangesloten bij het Zwangerenportaal. De website Zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap. Via deze website kunnen onze cliënten tijdens de zwangerschap inloggen in hun eigen medische dossier. Ze hebben inzage in al hun voorgaande controles, bloeduitslagen, afspraken.

verloskundig dossier digitaal inzichtelijkAls verloskundigen van De 9 Maanden zijn wij hier erg enthousiast over. Het is van toegevoegde waarde voor onze verloskundige zorg in Harderwijk. Niet alleen worden onze cliënten via Zwangerenportaal herinnerd aan hun controle afspraken. Ook zelf kunnen bekijken of bloeduitslagen binnen zijn en in welke week van de zwangerschap er weer een echo volgt is mogelijk.
Zwangerenportaal is ook gelinkt aan de Zwangermail. Via de Zwangermail wordt de cliënt wekelijks op de hoogte gebracht over hoe de foetus zich ontwikkeld en de veranderingen die dat met zich meebrengt in het eigen lichaam. Ook handige tips mbt te regelen zaken worden in de Zwangermail verstrekt.

Hoe gaat de aanmelding in zijn werk? En is dit veilig?
Ja het is veilig. Niemand anders dan de cliënt en de verloskundige kunnen het dossier inzien. Je dossier is nl gekoppeld aan je mailadres en telefoonnummer die bij ons bekend zijn. Wij verzenden een uitnodiging voor het Zwangerenportaal naar het bij ons bekende emailadres. In de uitnodiging vind je een link om je te registreren. Dit doe je door je telefoonnummer en emailadres te verifiëren. Zo weten wij dat jij het bent. Tevens maak je een eigen gebruikersnaam aan.
Als je geregistreerd bent dan kunnen wij je dossier koppelen en vanaf dat moment heb je zelf inzage in je dossier.

Wij zijn blij met deze ontwikkeling in het digitaledossier. Wel zal het voor ons ook nog even wennen zijn. Help ons dus gerust herinneren als je geen uitnodiging hebt ontvangen of als je op een andere manier merkt dat het nog niet prettig werkt.

 

<- Terug