Voeding tijdens de zwangerschap

Wat zullen we vandaag eens eten, buikbaby?

Heb je ook regelmatig moeite om een gezond en gevarieerd weekmenu samen te stellen? Of is een gezond dagmenu ook al een uitdaging? Nu je zwanger bent, heb je behalve met jezelf ook rekening te houden met de gezondheid van je baby.

Dit weet iedereen…. toch?

Als je je hebt ingelezen weet je dat bepaalde producten niet meer gegeten of gedronken  mogen worden of met mate. Hierdoor kan je het idee krijgen dat de keuze erg beperkt wordt. Vooral als je normaal altijd smult van die biefstuk of Franse kaas ed. 
Niet te veel zout, zo min mogelijk suiker, geen zoetstoffen, geen conserveringsmiddelen. Het liefst biologisch en ook 5 tot 6 maaltijden per dag in plaats van 2 of 3. Ontbijten? Help! Dat doe ik nooit. Ik krijg ‘s ochtend geen hap door mijn keel. Dat horen we nog regelmatig van onze cliënten. Oh en dan ben je ook nog zo ontzettend misselijk dat je allang blij bent als een beschuitje met suiker en gezoete thee wel binnen blijft.

Hulp is onderweg

Hoe houdt je de variatie in je voeding als er op zoveel ‘regels’ gelet moet worden? Op de website van Het Voedingscentrum staan betrouwbare, algemene richtlijnen. Ze zijn echter niet gericht op jouw persoonlijke smaak, ritme, dieet of lichamelijke klachten.
Daar wilden we wat aan veranderen. Samen met voedingsdeskundige Esmee van Veen zijn we om tafel gegaan. Zij heeft vervolgens een (e)boek gemaakt over voeding tijdens de zwangerschap. Ze gaat hier in op voeding bij bepaalde klachten in het eerste trimester. Ook geeft ze tips over hoe je met weinig tijd toch gezond en gevarieerd kan eten. Het (e)boek is te vinden op onze site bij de adviezen en in onze wachtkamer. We hopen in de tweede helft van 2020 informatie bijeenkomsten over voeding met haar te organiseren. 

En daarna?

Esmee geeft ook persoonlijke begeleiding als voedingscoach. Meer daarover lees je op haar website www.metesmee.nl. Misschien blijf je het moeilijk vinden om de gezonde keuzes te maken door een ingesleten patroon. Of wil je op een gezonde manier je zwangerschapskilo’s kwijt. Esmee geeft (online) consulten, houdt telefonisch contact. Dit kan eenmalig zijn of voor een lange periode middels een abonnement.
Zo hopen we dat je nooit meer de vraag hoeft te stellen: Wat zullen we vandaag eens gezond eten?
Om onze samenwerking en ons 10 jarig bestaan te vieren hebben we weer een prijsvraag bedacht. Wat je kan winnen is een voedingsconsult van Esmee voor een persoonlijk advies.

De vraag is: Wie van ons 3en mocht in 2019 de meeste baby’s ‘aanpakken’? En hoeveel waren dat er?

Foto door www.buroappelsenperen.nl